АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПРЕЗИДЕНТЪТ РАДЕВ ПРИСЪСТВА НА ПРЕМИЕРАТА НА ФИЛМА „СЛЕДВАЩОТО ПОКОЛЕНИЕ“ В ТЕЛ АВИВ

Президентът Радев с участниците във филма от български произход - журналистката Ошрат Котлер и Габи Ашкенази, бивш шеф на Генщаба на Израел.
24.01.2020 / 11:56

Заедно със стотици представители на българската общност в Израел, президентът Румен Радев присъства в Тел Авив на снощната премиерата на филма „Следващото поколение“. Лентата на българския режисьор Димитър Гочев е посветен на спасяването на българските евреи през Втората световна война и техните наследници.

Пред препълнената зала Радев отбеляза:

„Осъзнавам колко сме щастливи българите с подвига на нашите предшественици, които със спасяването на своите приятели, съученици и съседи евреи, са ни спестили страшната морална дилема да се запитваме, както много други европейски народи днес, дали подобно спасение е било изобщо възможно.

Държавният глава допълни, че България има своето заслужено място в сърцата на българската общност в Израел и е от изключително значение споменът за спасяването на българските евреи да бъде предаден и на следващото поколение.

Президентът посети Израел за отбелязването на 75-ата годишнина от освобождаването на Освиенцим и Деня за възпоменание на Холокоста.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев