АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПРЕЗИДЕНТЪТ ЩЕ УЧАСТВА В ОТКРИВАНЕТО НА ВВВУ "ГЕОРГИ БЕНКОВСКИ" В ДОЛНА МИТРОПОЛИЯ

Президентът Румен Радев
20.01.2020 / 08:50

Президентът Румен Радев ще вземе участие днес в тържественото откриване на Висшето военновъздушно училище "Георги Бенковски" в Долна Митрополия. В церемонията ще се включи и вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов. С ритуал ще бъде връчено бойното знаме на възстановеното авиационно училище.

В 11 часа президентът и върховен главнокомандващ на въоръжените сили Румен Радев ще приеме почетния караул, след което ще наблюдава ритуала по връчване на бойното знаме и ще произнесе слово.

Ритуалът по връчване на бойното знаме включва традиция , датираща от 1937 г. Тя ще бъде спазена и днес като министърът на отбраната Красимир Каракачанов и началникът на Училището ген. Юлиян Радойски ще забият два пирона в дръжката на бойното знаме, олицетворяващи начало и ангажираност към този род войска.

„Да го изведа на национално равнище, на първо място и в международен план да бъде сред първите военни училища в Европа и в света“, каза генерал Радойски за целите, които си е поставил.

За откриването са поканени още военни командири, дългогодишни инструктори-пилоти, преподаватели и военно-родолюбиви организации.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев