АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

БСП ВНАСЯ ВОТА НА НЕДОВЕРИЕ КЪМ ПРАВИТЕЛСТВОТО В ДЕЛОВОДСТВОТО НА НС

БСП
20.01.2020 / 08:06

БСП внася днес вота на недоверие към правителството заради „провал в политиката в областта на околната среда и водите“. Конкретните обвинения са мръсният въздух, водната криза и боклукът от Италия.

Днес предстоят и поредица от нови консултации. БСП разширява консултациите за вота на недоверие с извънпарламентарните партии. Покана за разговор получават АБВ и „Движение 21“. Очаква се отговор и от „Демократична България“, които също са поканени. Социалистите са получили подкрепа и допълнителни мотиви и от граждански организации.

Независимо, че проведоха разговори с парламентарната група на „Воля“, тя ще излезе окончателно в сряда с решение за подкрепа или не. Пред „Хоризонт“ депутатът и заместник-председател на „Воля“ Кръстина Таскова коментира:

„Зададохме и въпрос към колегите от БСП дали те имат готовност да съставят правителство в рамките на този мандат, което по най-бързия начин да реши проблема на Перник или по-скоро идеята е предсрочни избори. Те ясно и категорично заявиха пред нас, че целта на вота на недоверие е предсрочни избори, което още веднъж ни дава основание да помислим дали наистина в момента Перник се нуждае от това или се нуждае от бързо потичане на качествена питейна вода“.

Партия "Атака" задава въпроси към вносителите, касаещи прекратяване на концесиите на добив на злато и закриване на чуждите военни бази у нас, както и отпадане на санкциите срещу Русия.

До момента депутатите от ДПС са заявили, че ще подкрепят вота на недоверие на БСП. Въпреки това министърът на финансите Владислав Горанов е спокоен, защото „правителството е подкрепено от парламентарната група на "Обединени" патриоти и на ГЕРБ“.

„То ще функционира до тогава, докато повече от половината народни представители не решат друго. Без да правим различни аритметични интерпретации, не се чувствам свободен след вота да си търся друга работа“, добави той.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев