АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

В СЪБОТА БОРИСОВ СВИКВА СРЕЩА ЗА КРИЗАТА В ПЕРНИК

Бойко Борисов
17.01.2020 / 21:22

Премиерът Бойко Борисов ще се срещне с министрите на околната среда и водите Емил Димитров, на икономиката Емил Караниколов и на енергетиката Теменужка Петкова във връзка с представяне на проекти за решаване на водната криза в Перник.

На разговора утре сутринта в Министерския съвет ще присъстват още кметовете на София и на Перник - Йорданка Фандъкова и Станислав Владимиров, областният управител на Перник Емил Костадинов, както и представители на държавната и общинската администрация.

Днес екоминистърът Емил Димитров беше на посещение в Перник, където извърши оглед на язовир "Студена" и се срещна със служители на Басейнова дирекция, които провериха деривациите на язовира.

Там той коментира и ситуацията с вноса на боклук.

"Необходимо е в много бърз порядък да се създаде по-ефективен контрол при въвеждането на отпадъци на територията на страната, складирането им на площадките, оползотворяването, разделянето и изгарянето им", каза Димитров.

Според него сегашната система не е добра, затова е възложил изготвянето на заповед за междуведомствен съвет, ще бъде сформирана и междуведомствена група за целта.

През това време, за да не продължават да влизат контейнери с неясен характер, министърът обмисля да даде указания на директорите на РИОСВ да се въздържат от издаване на разрешения. Законът им позволява те да издават, те да контролират, каза министърът. По думите му, мораториум на този етап вероятно няма да бъде въвеждан, докато не бъдат синхронизирани новите правила.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев