АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

МИХАИЛ МИШУСТИН Е НОВИЯТ ПРЕМИЕР НА РУСИЯ

Новият министър-председател на Русия  Михаил Мишустин
16.01.2020 / 19:56

Държавната дума одобри днес кандидатурата на Михаил Мишустин за министър-председател на Русия. В подкрепа на номинацията на Мишустин гласуваха 383 депутати, против нямаше, 41 законодатели гласуваха с „въздържал се“. След парламентарния вот президентът Владимир Путин подписа указа за назначаване на Михаил Мишустин за премиер. Сега той разполага с едноседмичен срок да представи на държавния глава предложения за структурата на правителството и кандидатури за министри.

Бившият ръководител на Федералната данъчна служба беше предложен за поста вчера от президента Владимир Путин, след като кабинетът на премиера Дмитрий Медведев подаде оставка.

С друг свой указ Путин назначи днес досегашния премиер Медведев на новия пост заместник-председател на Съвета за сигурност.

На работна среща с президента Владимир Путин снощи Михаил Мишустин се съгласи да оглави новото правителство. След това той участва в извънредно заседание на Съвета на Държавната дума.

Председателят на долната комара на парламента Вячеслав Володин описа Мишустин като професионалист в областта на финансовото и данъчното законодателство. „Притежава качества като откритост, динамичност, познаване на регионите“, посочи Володин и добави, че на срещата не е бил обсъждан съставът на новия кабинет.

Медведев подаде оставка, след като президентът Путин предложи съществени промени в конституцията във вчерашното си послание към Федералното събрание. Те предвиждат разширяване на правомощията на парламента за сметка на президентските, превръщането на Държавния съвет в конституционен орган и даване на приоритет на руската конституция над международното право.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев