АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ЙОРДАН ЦОНЕВ: ДПС ЩЕ ПОДКРЕПИ ВОТА НА НЕДОВЕРИЕ СРЕЩУ ПРАВИТЕЛСТВОТО

Йордан Цонев
16.01.2020 / 19:42

Ще подкрепим заявения вот на недоверие срещу правителството. Това каза заместник-председателят на ПГ на ДПС Йордан Цонев пред журналисти след консултациите с БСП за вота на недоверие. „ДПС ще подкрепи този вот по много причини. Най-формалната е, че сме опозиционна партия. Най-съществената е, че е налице водна криза в Перник и в други райони на страната. Има криза и с отпадъците. Третата причина, която за нашата партия е много важна. Нашата управленска програма се базира на екологичните принципи. Мотото на нашата програма е „Чист въздух, чиста вода, чиста храна, чиста енергия“. "Нашата програма не само, че акцентира върху екологичните проблеми, но ние смятаме да използваме зелената икономика като основен инструмент за икономическия растеж в страната“, заяви още Цонев.

Според него политиката в сферата на водите, в сферата на отпадъците, която води управляващата коалиция най-меко казано е хаотична. „Тя води до перманетни кризи. Резултатите от този вот ще бъдат в няколко посоки. Първо, да се види чрез дебата какви са истинските проблеми. Направи ни впечатление, че колегите от БСП са развили много детайлно в рамките на около 30 страници своите мотиви. Нашите колеги, които са експерти в тази област също развиха много детайлно предните дни пред нашите ръководни партийни органи нашите мотиви. Ние ще ги кажем в зала. Някои от тях съвпадат с тези на БСП, други са различни“, посочи Цонев.

Той посочи, че програмата на ДПС е направена преди зеления пакт на Европа. „За нас е добре дошло, че ЕК и ЕП тези дни приеха първите акценти на тази програма и първите мерки. Това потвърди правилността на нашата програма на ДПС, че българската икономика може да тръгне по един по-ускорен път на развитие, използвайки инструментите на зелената икономика и екологията“, отчете още Цонев.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев