АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

КОРНЕЛИЯ НИНОВА: БОРИСОВ СМЕНЯ РЕЗЕРВНИТЕ ГУМИ НА АВТОМОБИЛ, ЧИЙТО ДВИГАТЕЛ НЕ РАБОТИ

Корнелия Нинова
14.01.2020 / 10:07

Борисов сменя резервните гуми на автомобил, чийто двигател не работи! Предложените имена на мястото на Нено Димов са политически назначения, хора без експертиза. Това заяви в ефира на БТВ лидерът на БСП. Тя бе гост в предаването "Тази сутрин". Какво става с тези 400 язовира, които са в предаварийно състояние, къде са налетите 400 млн. лв., попита лидерът на БСП. Отговорността е на премиера, обикновено "ударени" са все коалиционни партньори, не хора от ГЕРБ, обърна внимание Нинова.

Политически назначения, за да се запази коалиционният мир – така Корнелия Нинова нарече трите неофициално спрягани имена за нов екоминистър. А именно Искрен Веселинов, Емил Димитров-Ревизоро и Николай Кънчев.

Председателят на БСП заяви в ефира на bTV, че с това нищо в управлението няма да се промени.

„Борисов прибягва до смяна на резервните гуми на автомобил, чийто двигател вече не работи. Много пъти сме били свидетели на смяна на министри, но нищо не се променя в стила на управление. Затова и нашата амбиция е да се смени цялото правителство“, заяви Нинова. Тя е на мнение, че тримата не са професионалисти и не разбират от материята.

„Въпросът за отговорността стои отворен и според нас тя е преди всичко на премиера, защото той сменя министрите, но не и начина на управление. Системата на управление е сбъркана, а не хората. Нено Димов е изкупителна жертва на целия този модел, защото има доста институции, които отговорят за управлението на ВиК сектора“, смята лидерът на БСП.

По думите й проблемът с водата е национален, а не само на Перник, защото скоро „ще изгърмят“ и други градове.

„Вината за това е генерална. Този начин на управление обезличава кръвоносната система на държавността, а именно институциите. Борисов направи така, че за 10 г. всички проблеми в държавата се решават от един човек“, каза още Корнелия Нинова.

Тя бе категорична, че БСП не са се отказали от вота не недоверие към правителството, който не е само заради водната криза в Перник. Той е комплексен по темата с екологията и засяга и националния проблем с водата, както и безконтролния внос и горене на отпадъци у нас.

Нинова разчита да бъдат подкрепени от ДПС, „Воля“ и независимите. В четвъртък и петък започват консултациите за готвения вот на недоверие.

Корнелия Нинова заяви, че приема с разбиране отказа на Иван Гешев да се срещне с нея, защото няколко дни след това е последвал арестът на Нено Димова.

„Ако те са го подготвяли предварително, е абсолютно разбираемо това да не бъде след среща с лидера на опозицията“, коментира тя.

Източник: бТВ

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев