АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ВСЕ ОЩЕ НЕ СА ИДЕНТИФИЦИРАНИ ЗАГИНАЛИТЕ ПРИ ВЗРИВА ВЪВ ВАРНА

Взривът в квартал “Владислав Варненчик”
14.01.2020 / 10:03

Все още не са идентифицирани телата, намерени след взрива във Варна, съобщи БНТ. Не е ясно и кое се е случило първо - взривът или пожарът. Всичко е станало към 4 часа сутринта в понеделник, няма очевидци, които да потвърдят какво се е случило, съобщиха от Варненската прокуратура тази сутрин.

Разпитани са близки и роднини на Веселин Панов Димитров, за когото се предполага, че е взривил жилището. Жената, с която живеел на съпружески начела, се намира в защитено жилище.

За днес е предвиден допълнителен оглед на местопроизшествието.

Тялото, намерено при огледа на блока, все още не е идентифицирано. Очакват се данните от лаборатория в Бургас, за да се установи чие е първото намерено тяло и дали второто принадлежи на човека, който е взривил апартамента.

Единадесет души бяха настанени във варненски болници след обгазяването при взрива в квартал “Владислав Варненчик”. Четирима от пострадалите са деца, като три от тях са настанени в университетската болница "Св. Марина". Те са в добро общо състояние. Четвъртото дете е в отделението по токсикология във Военноморската болница, където са настанени още трима възрастни. Най-тежки поражения е понесла 80-годишната Ивана Проданова.

Останалите пациенти са в леко увредено общо състояние. Всички се оплакват от дразнене в горните дихателни пътища, болки в гърлото и кашлица.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев