АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

МРРБ ОБЯВИ ПРЕДЛОЖЕНИЕТО СИ ЗА НОВИТЕ ТОЛ ТАКСИ

Автомагистрала
13.01.2020 / 20:30

Тол таксите за масовия тежкотоварен трафик - с тегло между 3 и половина и 12 тона, ще са от 3 до 6 стотинки на километър за автомагистрали и между 4 и 7 стотинки за първокласни пътища в зависимост от емисионния клас на превозното средство.

Това предвижда новият проект за изменение и допълнение на Тарифата за таксите, които се събират за ползване на републиканската пътна мрежа, публикуван днес за обществено обсъждане от Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

До промяната се стигна след недоволство на превозвачите и тяхна среща с премиера Бойко Борисов, който склони да бъдат направени отстъпки от тарифите, а превозвачите се отказаха от национален протест.

Тарифата за автобусите с тегло над 12 тона ще е една и съща за автомагистралите и първокласните пътища - от 2 до 4 стотинки на километър в зависимост от екокатегорията.

Най-много - до 20 стотинки на километър за магистралите и до 19 стотинки за първокласните пътища - ще се плаща за камионите с тегло над 12 тона с 4 и повече оси.

Предложения по проекта се приемат до 12 февруари, ТОЛ таксите ще се събират от 1 март.

Платени ще са около 3100 километра - автомагистрали и първи клас пътища.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев