АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ЗАПОЧВА ПЪРВАТА СЕСИЯ НА ЕП ЗА 2020

Европейският парламент
13.01.2020 / 09:26

В Страсбург започва първата за годината пленарна сесия на Европейския парламент. От днес до 16 януари евродепутатите ще работят по редица ключови теми, сред които ситуацията в Близкия изток и Брекзит.

Климатичните промени също ще са във фокуса на внимание на евродепутатите. Още в първия ден от сесията в Страсбург ще бъде направено изявление от Комисията, свързано с пожарите в Австралия. От октомври досега е унижощена земя с площ над 10 милиона хектара, като огнената стихия до момента взе 28 жертви.

През седмицата също така се очаква върховният представител на Европейския съюз по въпросите на външните работи и политиката по сигурност Жозеп Борел да доклада за ситуацията в Иран и Ирак. Отделна тема ще бъде и Либия.

По темата с Брекзит депутатите ще обсъдят резолюция за мониторинг на спазването на правата на европейските граждани в Обединеното кралство след развода с Европейския съюз.

В дневния ред на сесията в Страсбург са също така наказателните процедури срещу Полша и Унгария заради върховенството на закона, както и възобновяването на наказателното преследване срещу чешкия премиер Андрей Бабиш във връзка със злоупотреба с евросредства и потенциален конфликт на интереси.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев