АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ВЗРИВ РАЗТЪРСИ ЖИЛИЩЕН БЛОК ВЪВ ВАРНА

Взрив в жилищен блок във варненския квартал "Владислав Варненчик".
13.01.2020 / 07:56

Инцидентът е станал около 4,20 часа след полунощ в блок 302 в квартал "Владислав Варненчик". Апартамент на четвъртия етаж е избит от взрива, съобщава NOVA.

90-годишен мъж е в болница с опасност за живота след взрив на газова бутилка

Няма данни за жертви. Три деца - на 2, 10 и 13 години, и жена са настанени в болница с обгазяване.

Знае се, че апартамента обитавал 60-годишен мъж, който живеел на семейни начала с жена, с която бил в конфликт.

"Жена ми каза, че нещо е гръмнало. Погледнахме - целият апартамент гореше. Със съседите от нашия вход взехме пожарогасители и започнахме да гасим огъня. Отидохме до 4-ия етаж да събудя всички хора. После дойде пожарната", сподели един от живеещите в сградата.

"Беше около 4 часа. Един трясък. Светнах лампата. Поглеждам - навсякъде мазилка, пушек. От коридора не мога да изляза. В кухнята, в банята. Навсякъде беше ужас", разказа друг от обитателите на жилищния блок.

„Бяхме събудени от ужасен взрив около 4.20 часа. Излязох да видя какво става. Видях огромен пожар. Набрах 112, облякох се и дойдох тук, за да видя с какво мога да помогна. И след това дойдоха пожарните. Чули са го взрива на около 3 километра. С вишка са изведени един мъж, детето му и жена му”, разказа Християн Иванов, който е свидетел на случката.

„При нас постъпи сигнал за взрив. Материалните щети са сериозни. 11 човека бяха изведени. 7 възрастни и 4 деца. Към момента лекарите казват, че една жена е с по-висока степен на обгазяване. Има една жена, за която няма яснота дали е била в сградата или не. Може би не е взрив на газова бутилка, тъй като пожарникарите я свалиха и не изглежда тя да е причината за взрива”, обясни кметът на града Иван Портних.

 

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев