АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ФЕДЕРАЛЕН ПРОКУРОР ОТ ОХАЙО НАБЛЮДАВА СЪДЕБНИТЕ СИСТЕМИ НА БЪЛГАРИЯ И РУМЪНИЯ

Джесика Ким
07.01.2020 / 08:16

През декември 2019 г. Съединените щати са изпратили "постоянен съветник по юридическите въпроси" в Посолството си у нас. Това е Джесика Ким, която е федерален прокурор от Охайо от 2014 г. Тя отговаря за наблюдението на съдебните системи на България и на Румъния. За пристигането на Ким на Балканите се разбра косвено от среща на премиера Бойко Борисов с посланика на САЩ у нас Н. Пр. Херо Мустафа. По повод предстоящата визита в София на заместник-държавния секретар по политическите въпроси на Дейвид Хейл тази сряда, Борисов и Мустафа са имали работна среща в понеделник, на която е присъствала и Джесика Ким, информираха от правителствената информационна служба.

В профила си в социалната мрежа Linkedin Джесика Ким е посочила, че заема поста от декември 2019 г., като в задълженията й влиза да подпомага правосъдния сектор на България и Румъния в борбата с корупцията, прането на пари и организираната престъпност.

Джесика Ким е доктор по право и преподавател в Щатския университет в Охайо, става ясно още от биографичната й справка. От сайта на Министерството на правосъдието на САЩ се разбира, че Ким е отличeна за работата й като млад прокурор.

За това, че САЩ готвят изпращането на "постоянен съветник по юридическите въпроси" се разбра при визитата на премиера Борисов във Вашингтон и след разговора му с американския президент Доналд Тръмп в Белия дом в края на ноември месец миналата година.

Източник: "Правен свят"

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев