АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ВЪТРЕШНИЯТ МИНИСТЪР: НЯМА ДАННИ НДРАНГЕТА ДА Е ДЕЙСТВАЛА НА НАША ТЕРИТОРИЯ

Младен Маринов
19.12.2019 / 18:23

Вътрешният министър Младен Маринов заяви, че няма данни калабрийската мафия Ндрангета да е действала на българска територия.

Във връзка с твърденията за българска следа в италиански медии, МВР е започнало проверка. „Вече е направена. Разпоредих да се свържат с нашия представител там, включително и с представителя на италианската полиция, който е в България. Те ни увериха, че нямат данни за български граждани. Не знам по каква причина името на България съществува в тази операция, но това е информацията, която имаме по официален път“, коментира вътрешният министър.

„До този момент в България няма извършени арести по искане искане на италианските служби. В непрекъснат контакт сме. Не само по този, но и по други случаи. Има оперативен обмен на информация. На този етап не са искали от нас съдействие на територията на България за арест на лица“, обясни вътрешният министър в кулоарите на парламента.

На въпрос от журналисти дали връзката с България е заради голямото количество боклук, заловен преди дни край Милано, Маринов отговори: „Какво се говори, какво се пише – аз казвам какви са нашите източници на информация. Ние сме длъжни да казваме само това, каквото идва по официален път. Всяка друга информация, била тя оперативна или добита от медиите, вие може да си я интерпретирате“.

 
 

Copyright © 2008-2023 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев