АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ПРЕДУЧИЛИЩНО ОБРАЗОВАНИЕ И ЗА 4-ГОДИШНИТЕ

Красимир Вълчев
16.12.2019 / 19:07

Предучилищното образование да стане задължително и за 4-годишните деца от следващата година - такова законодателно предложение вече се подготвя, съобщи министърът на образованието Красимир Вълчев.

„Ще вземем разумно решение, но общото правило ще бъде учебната 2020-2021 г., вероятно с изключение. Големите общини, дори в София, в голяма степен са преодолели недостига на места в детски градини, знаете, има голям недостиг на места в яслените групи“, каза той.

Представители на институциите, които отговарят за връщането на деца в училище, през следващите 2 месеца ще посетят домовете на всички деца на 5 и 6-годишна възраст, които не посещават задължителните предучилищни групи.

„Виждаме понижение на обхвата на шестгодишните, което за нас е необяснимо и общо децата на пет и на шест години, които не са обхванати са около 13 500. Така че, ще мобилизираме усилията за връщане на всички деца в предучилищна възраст“, каза министър Вълчев.

Институциите отчетоха, че от началото на учебната година още 6 хиляди деца, които са били извън образователната система, са върнати в клас.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев