АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

РАДЕВ: В СВОЯТА КОМАНДИРСКА ПРАКТИКА НЯМАМ НИТО ЕДИН ЗАГУБЕН САМОЛЕТ

Президентът Румен Радев участва в тържественото отбелязване на 60-годишнината на Софийския градски съд
12.12.2019 / 22:41

"В своята командирска практика нямам нито един загубен самолет, вертолет, нито един загинал летец или техник". Това заяви президентът Румен Радев преди да произнесе слово по случай 60-годишнината на Софийския градски съд като отговор на словесната престрелка с премиера Борисов, който каза, че са падали самолети вследствие на работата на държавния глава.

Радев уточни, че в авиацията отговорност носи командирът и добави, че не само не е губил хора и техника като командир, а заедно със своите подчинени са успели да трансформират подготовката във ВВС от един закостенял модел към прогресивен и съвременен.

Този, който разпределя бюджета, управлява реално икономиката и всички други сектори", каза още Радев.

Държавният глава също съобщи, че е получил предложението на ВСС за освобождаването на главния прокурор. "Предстои описаната в Конституцията процедура по издаване на указ", отбеляза Радев.

По-рано днес, с 20 гласа „за”, единодушно пленумът на Висшия съдебен съвет гласува оставката на Сотир Цацаров като главен прокурор.

Цацаров, чийто мандат като обвинител номер едно в републиката изтича на 10 януари, беше избран с голямо мнозинство от Народното събрание за председател на Антикорупционната комисия.

Мандатът на Цацаров няма да се довършва от негов заместник, директно новоизбраният Иван Гешев ще встъпи в длъжност.

 
 

Copyright © 2008-2023 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев