АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

НАД 140 ДЕЦА СЕ СЪСТЕЗАВАХА В КОНКУРСА ЗА УЧЕНИЧЕСКИ КОЛЕДНИ ИЗПЪЛНЕНИЯ „КОЛЕДНАТА МАГИЯ СА ДЕЦАТА“

Заместник-кметът Пепа Чиликова връчи награди на победителите, поздрави всички участници в програмата и им пожела светли празници.
11.12.2019 / 17:11

Над 140 деца от 10 училища в Община Сливен се включиха в Конкурса за ученически коледни изпълнения „Коледната магия са децата“. Заместник-кметът Пепа Чиликова поздрави всички участници в програмата и им пожела светли празници.

„Много ми е приятно да ви приветствам с добре дошли на това изключително коледно тържество. В навечерието сме на едни от най-светлите дни от годината, когато всички ние настройваме сетивата си към доброто и към неговата сила – дни, в които се сбъдват желания, случват се чудеса, но всъщност магията на тези празници сте вие, децата. Искам да ви благодаря за желанието и ентусиазма, с които се включихте в подготовката на днешния коледен празник. Надявам се сте научили и много от нашите български традиции по отбелязването на Коледа и ще ги предадете и на вашите близки и приятели. В навечерието на Коледа искам да ви поздравя всички вас и от името на кмета Стефан Радев, да ви пожелая весели празници, много подаръци и нека не забравяме, че трябва да бъдем добри към хората около нас не само сега, а всеки ден и всеки час“, каза Чиликова.

Учениците се състезаваха в две категории – Възстановка на коледен танц и/или ритуал и Коледна песен. В първата категория победители станаха децата от 11 СУ „Константин Константинов“. Във втората категория първо място заеха учениците от СУ „Пейо Яворов“. Всички участници получиха награди, които им бяха връчени от заместник-кмета Пепа Чиликова.

Основната цел в подготовката на участниците е да се запознаят с традициите на най-светлия празник от календара и пренесат Коледния дух не само на сцената, но и в дома си.

Жури на конкурса бяха уважавани професионалисти от НУФИ-Котел в лицето на Сашка Ченкова – фолклорист и певица, преподавател в Шуменски университет и основател на квартет Абагар, Данаил Енчев – доктор на педагогическите науки и с много публикации в областта и Тончо Кисьов – хореограф.

Организатори са община Сливен и Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните.

Пресслужба на община Сливен

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев