АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

УАДА ИЗВАДИ РУСИЯ ОТ ВСИЧКИ СПОРТНИ СЪСТЕЗАНИЯ ЗА 4 Г.

УАДА наказа Русия с изваждане от всички международни състезания за период от четири години
09.12.2019 / 16:01

Световната антидопингова агенция (УАДА) наказа Русия с изваждане от всички международни състезания за период от четири години, което включва следващите Летни Олимпийски игри в Токио през 2020 и Зимната олимпиада в Пекин две години по-късно, предаде БГНЕС.

На днешното си заседание в Лозана УАДА потвърди поисканото наказание от специалната комисия на организацията, която направи разследване на Руската антидопингова агенция (РУСАДА). “Препоръката на комисията по съответствие бе приета единодушно”, се казва в краткото съобщение на УАДА.

Причина за тежкото наказание е установяването на масово фалшифициране на данни и допинг проби от страна на РУСАДА, което разследващата комисия установи след дълго разследване. В края на миналата седмица президентът на Международния олимпийски комитет Томас Бах заяви, че МОК ще се съобрази с решението на УАДА, каквото и да бъде то, което означава, че Русия действително ще бъда наказана за Олимпиадите в Токио и Пекин.

Очаква се все пак всички руски спортисти, които докажат, че не са имали взаимоотношения с РУСАДА, да бъдат допуснати до участие на Игрите, но най-вероятно под неутрален флаг. Със сигурност на Олимпиадата няма да бъдат допуснати официални представители на Русия, нито пък страната ще може да бъде домакин на каквото и да е международни спортни състезания.

Източник: БГНЕС

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев