АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

БОРИСОВ ОСВОБОДИ ОБЛАСТНИЯ УПРАВИТЕЛ НА ПЕРНИК ИРЕНА СОКОЛОВА

Бойко Борисов
04.12.2019 / 11:56

Премиерът Бойко Борисов поиска ясна стратегия за справяне с безводието. Преди имахме проблеми с наводненията, сега с безводието, коментира той в началото на днешното правителствено заседание.

Регионалният министър Петя Аврамова каза, че притокът в язовир "Студена" силно се влияе от атмосферните условия и се търсят допълнителни алтернативни източници на вода. Аврамова посочи и друг проблем – заради водния режим са се увеличи авариите по водопроводната мрежа. Тя сигурно 50-60 г. не е пипана, коментира Борисов. Аврамова информира още, че няма криза и проблеми по пътищата заради снеговалежа, започнал вчера.

Правителството гласува днес освобождаването на областния управител на Перник Ирена Соколова и назначи на нейно място Емил Костадинов. Когато направим грешка, си я понасяме по един начин, посочи министър-председателят.

Премиерът информира, че кредитният рейтинг на София е повишен от кредитната агенция Стандарт енд Пуърс. София от днес има най-високия рейтинг от всички столици на Балканите. Това им го подаряваме на нашите критици, заяви Борисов.

На заседанието министрите отпуснаха 16 млн. лева за ремонт на двигатели на 8 самолета, докато дойдат поръчаните от САЩ изтребители F-16.

В началото на заседанието стана ясно още, че от 418 язовира, определени от МС като нуждаещи се от спешен ремонт, 182 са възложени. Към момента вече се ремонтират 10.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев