АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

НС ГЛАСУВА КАНДИДАТУРАТА НА ДЕНИЦА САЧЕВА ЗА НОВ МИНИСТЪР НА ТРУДА И СОЦИАЛНАТА ПОЛИТИКА

Деница Сачева
03.12.2019 / 11:41

Кандидатурата на Деница Сачева за нов министър на труда и социалната политика ще се гласува днес в парламента. Предложението за кадровата смяна в правителството е на премиера Бойко Борисов, след като в петък той поиска и прие оставката на министър Бисер Петков.

Кандидатурата на Сачева няма да се обсъжда на съвет на управляващата коалиция, а се очаква да бъде гласувана директно в Народното събрание, след като се приеме оставката на Петков. В социалното министерство вече е насрочена церемония по встъпването в длъжност на Деница Сачева .

Мотивите на премиера да поиска оставката на Бисер Петков са комплексни и свързани с бавните темпове на работа в министерството по ключови реформи.

„Те не са само хората с увреждания в социалното министерство - там са и пенсионерите, там са и точно тези уродливи явления, които се срещат в ТЕЛК-ове, болнични и където контролът трябва да се направи“, заяви преди дни премиерът Бойко Борисов и обяви, че постът на социален министър ще заеме Деница Сачева.

„Отговорността е моя - мисля, че с Деница Сачева ще имаме по-добри резултати, а и съм го консултирал с колегите като Валери Симеонов, с когото първи говорих“, добави министър-председателят.

Сачева вече в била заместник в социалното ведомство в кабинета Борисов 2, а в третия настоящ управленски мандат зае поста на заместник-министър в образователното министерство.

Очаква се Бисер Петков да предаде поста министър на труда и социалната политика на Деница Сачева днес на церемония в Министерството на труда и социалната политика.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев