АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ИВАН НЕЙКОВ: БИСЕР ПЕТКОВ Е ОТСТРАНЕН ЗАРАДИ НЕРЕШИТЕЛНОСТ

Иван Нейков
02.12.2019 / 13:41

Председателят на Балканския институт по труда Иван Нейков смята, че Бисер Петков е отстранено от поста министър на труда и социалната политика заради прекалена нерешителност на фона на натрупани в системата проблеми. Нейков, който е бивш министър в същия ресор, заяви, че на този пост е необходима повече неотстъпчивост:

"Министърът на труда и социалната политика, който и да е той, трябва да действа на принципа - ако не ти отварят вратата, трябва да влезеш през прозореца. По някой път академичният стил в този случай не е най-подходящият, не е най-ефективният. По някой път министърът на труда трябва да може да удря с юмрук по масата. Колегите от министерството са подготвени, имат ги решенията. Въпросът беше - има ли политическа воля да се направят тези промени, болезнени някои от тях, но според мен ето това не достигна в този мандат на министъра".

Майките на деца с увреждания се обявиха в защита на социалния министър в оставка Бисер Петков. Тяхната акция, предвидена за днес, обаче не се състоя.

В петък премиерът Бойко Борисов поиска и прие оставката на Бисер Петков с мотива, че темповете, с които работи министерството, не отговарят на обществените очаквания.

Премиерът предлага за поста Деница Сачева, досега заместник-министър на образованието и науката.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев