АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

АНАНИЕВ: НИТО ЕДНО БЪЛГАРСКО ДЕТЕ НЯМА ДА БЪДЕ ЛИШЕНО ОТ МЕДИЦИНСКИ ГРИЖИ

Кирил Ананиев
29.11.2019 / 18:44

Нито едно българско дете няма да бъде лишено от необходимите медицински грижи, увери министърът на здравеопазването Кирил Ананиев. Той призова депутатите да не се политизира проблема със затвореното интензивно отделение в детската болница. Нито болницата се закрива, нито интензивното отделение, допълни министър Ананиев и посочи, че в него има 4 легла и трима специалисти.

"Нима държава като нашата не може да се справи с такъв проблем в такъв критичен период, разбира се, че може", каза министър Ананиев.

По думите му, е създадена пълна организация и комуникация между лечебните заведения, както и алгоритъм на действие за спешния прием на деца - в Александровска болница, в болница "Пирогов" и в Националната кардиологична болница.

Нито едно българско дете няма да бъде лишено от необходимите медицински грижи, увери той. Ананиев припомни за среща през май между представители на болницата и премиера Бойко Борисов, в която се е изяснило, че за лечебното заведение са нужни 1.7 млн.лв. Тези средства са били гласувани от правителството и отпуснати на болницата според министър Ананиев. Предстои да се направи анализ на капацитета на интензивното отделение, допълни още министърът.

БТА

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев