АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

СТРЕЛБА НА ЛОНДОН БРИДЖ, ИМА ЕДИН УБИТ

Лондон бридж
29.11.2019 / 18:39

Британската полиция съобщи, че днес нейни служители са простреляли мъж на моста Лондон бридж в инцидент, който се третира като терористичен като предохранителна мярка, предаде Ройтерс. Друг човек е бил убит, съобщи „Скай нюз“.

„На този етап обстоятелствата около инцидента остават неясни“, съобщи полицията в Туитър, която допълни, че един човек е застрелян от силите за сигурност.

Според анонимни източници на „Скай нюз“ поне един човек, който не е нападателят, е убит в инцидента. Органите на реда са задържали един човек.

"Има до пет ранени, като някои от тях сериозно", заявиха по-рано от полицията пред "Скай нюз". Районът е отцепен от органите на реда

Говорител на полиция каза: "Полицията е била повикана в 13:58 часа местно време заради информация за нападение с нож в близост до Лондон бридж. На мястото на инцидента са службите за спешна помощ, включително служители от полицията, отговарящи за лондонския метрополитен и от полицията на град Лондон".

Премиерът Борис Джонсън заяви: "Получавам постоянно актуализирана информация за инцидента на Лондон бридж и искам да благодаря на полицията и на всички спешни служби за незабавното им реагиране".

Министър на вътрешните работи Прити Пател пък отбеляза: "Силно съм притеснена от инцидента на Лондон бридж. Мислите ми са с всички засегнати от инцидента. Благодарна съм за бързата реакция на нашата полиция и призовавам всички да следват съветите им".

Офисите около моста са затворени, както и метростанцията на Лондон бридж, като влаковете преминават по моста без да спират, съобщи британската транспортна полиция.

Мястото на днешния инцидент е само на метри от терористичната атака на моста Лондон бридж през 2017 година, когато трима джихадисти от "Ислямска държава" използваха нает от тях микробус, за да премажат редица пешеходци, минаващи по моста. Впоследствие те изскочиха от буса и нападнаха с ножове минувачи под пътя към местния пазар „Бороу маркет“, успявайки да убият общо 8 души, преди да бъдат застреляни от полицията.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев