АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПРОМЕНИТЕ В ЗАКОНА ЗА МВР ВЛИЗАТ НА ПЪРВО ЧЕТЕНЕ В НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ

Народно събрание
29.11.2019 / 07:52

Създаването на нова Главна дирекция „Жандармерия, специални операции и борба с тероризма”, юридическо лице, ще обсъждат депутатите с промени в Закона за МВР, които влизат на първо четене в парламента.

В състава на Дирекцията ще се включат досегашните Специализиран отряд "Борба с тероризма" и „Жандармерия”. Целта е да се постигне по-добро управление на ресурсите и материално обезпечаване при спазване на принципите на йерархичност и субординация.

Предвижда се служителите да изпълняват задълженията си при условията на първа категория труд. Предлага се Научноизследователският институт по криминалистика да стане Национален институт по криминалистика. Ще се въведе и изрично изискване да не се назначават за служители на МВР кандидати с установена зависимост от или злоупотреба с наркотични вещества или техни аналози .

В рамките на днешния парламентарен контрол на депутатски въпроси ще отговарят шестима министри. Очаква се министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова да информира за водната криза в община Перник.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев