АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ВЗРИВ НА КИСЛОРОДНА БУТИЛКА И ПОЖАР В „ПИРОГОВ“, ДВАМА ЗАГИНАХА

 На място са вътрешният министър Младен Маринов и министърът на здравеопазването Кирил Ананиев
27.11.2019 / 08:02

Взрив с последвал пожар в "Пирогов" уби двама пациенти от Второ вътрешно отделение. Загиналите са мъже на 55 г. и на 68 г., близките им са уведомени, съобщи на място здравният министър Кирил Ананиев. Единият загинал е бил на кислород.

Инцидентът е станал около 4 сутринта тази сутрин. Взривът е избухнал от кислородната система в една от болничните стаи, а жертвите са били тежко болни. 15 души са обгазени, а други 32 пациенти са евакуирани от отделението.

Пожарът вече е погасен от огнеборците, които са се озовали в "Пирогов" светкавично и с 12 пожарни коли. Сигналът за инцидента е получен в оперативния център на Столичната пожарна около 4 тази сутрин. Незабавно към мястото са изпратени осем пожарни екипа, аварийно-спасителен екип и автомеханични стълби, които успели да локализират и потушат огъня около 25 минути след избухването му.

На мястото дойдоха вътрешният министър Младен Маринов и здравният министър Кирил Ананиев.

Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев обясни, че евакуираните пациенти са настанени в други отделения:“Пожарът възниква малко преди четири часа в една от стаите на Второ вътрешно отделение. Под опасност е бил животът на повече от 80 души. Двама мъже са починали - на 68 и на 55 г. Останалите не са с опасност за живота от гледна точка на пожара. Уведомени са близките на починалите. Тридесет и двама души да изведени и няма никаква опасност за техния живот. Те са локализирани в други отделения. Взети са всички необходими мерки. След определени следствени действия те ще бъдат върнати обратно в стаите, в които са били, тъй като всичко е локализирано. Искам да благодаря изключително много на екипа на “Пирогов““.

4 линейки на "Спешна помощ" са отишли на помощ на "Пирогов", повикани от временно изпълняващия длъжността проф. Габровски, съобщи по Нова телевизия говорителят й Катя Сунгарска. По думите й не се е наложило да помагат.

"Ние сме повикани ако се наложи, ако трябва да бъдат прехвърлени някои от пострадалите в други лечебни заведения", уточни Сунгарска.

Открита е гореща телефонна линия - 02/91 54 540, на която могат да се обаждат близките на пострадалите пациенти от Второ вътрешно отделение. Това съобщи проф. Габровски.

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев