АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ФЕРМЕРИ С 5000 ТРАКТОРА БЛОКИРАТ ЦЕНТЪРА НА БЕРЛИН

5000 трактора и 10 000 фермери  се включат в днешните протести
26.11.2019 / 11:48

Хиляди трактори са се насочили към Берлин, като селскостопанските производители протестират срещу земеделската политика на правителството, предаде "Асошиейтед прес".

Полицията съобщи, че се очакват 5000 трактора и 10 000 фермери да се включат в днешните протести срещу планираните разпоредби за защита на околната среда, които според тях налагат твърде големи ограничения.

Демонстрантите възнамеряват да блокират голяма част от столицата с бавнодвижещия се конвой от трактори, който ще се събере при емблематичната Бранденбургска врата.

Канцлерът на Германия Ангела Меркел прие през септември серия от предложения, включващи по-строги ограничения за употребата на пестициди и хербициди с цел защита на някои видове насекоми, както и за използването на торове, за да бъдат предпазени подпочвените води.

Фермерите твърдят, че правителството трябва да работи с тях и неправителствените екологични организации, за да намери начини за опазване на околната среда, като едновременно с това се поддържа и конкурентоспособността на фермите.

Меркел покани лидерите на стачкуващите на преговори в началото на декември.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев