АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

АВТОШЕСТВИЕ С ЧЕРНИ ЗНАМЕНА СРЕЩУ ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ БЛОКИРА ОРЛОВ МОСТ

Автошествието тръгна от парламента, където първо се събраха недоволните майки на деца с увреждания от сдружение "Системата ни убива"
25.11.2019 / 21:29

Протестиращите срещу избора на лидера на НФСБ Валери Симеонов за зам.-председател на Народното събрание блокираха Орлов мост в центъра на София малко преди 19 часа. Автошествието тръгна от парламента, където първо се събраха недоволните майки на деца с увреждания от сдружение "Системата ни убива". Крайната точка на протеста беше 4-ти километър.

Протестиращите развяваха черни знамена, а автомобилите бяха със стикери "Системата ни убива". Колоната се охранява от полицейски коли.

Майките настояват за незабавна оставка на Симеонов и на всички 118 народни представители, подкрепили назначаването му на поста, включително и на председателя на Народното събрание Цвета Караянчева. След като преди година те извоюваха с протести неговата оставка като вицепремиер заради репликата, че са "кресливи жени" с "уж болни деца", сега не желаят да го допуснат отново на един от най-високите постове в държавата.

"Обидата давност няма", заяви една от протестиращите.

"Недостоен е да бъде каквото и да е в политиката в България", допълни друга жена.

По-рано днес обаче се състоя контрапротест в защита на депутата. Търговци на горива, производители на домашна ракия и организации за здравословното хранене на деца изтъкнаха, че той се бори с монополите и изтъкнаха негови заслуги като оградата по границата с Турция и тишината в курортите.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев