АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

СОФИЙСКИЯТ УНИВЕРСИТЕТ ИЗБИРА РЕКТОР

Софийският университет "Свети Климент Охридски"
20.11.2019 / 08:01

Настоящият ръководител на най-старото висше училище у нас професор Анастас Герджиков е единственият кандидат за поста. На заседанието на Общото събрание на университета ще бъдат избрани и колективните органи за управление на висшето учебно заведение.

Кандидатурата на проф. Анастас Герджиков е издигната от Общото събрание на Факултета по класически и нови филологии. Сред приоритетите, заложени в мандатната програма на професор Герджиков, са повишаване на качеството и много по-голяма интернационализация на образованието и на научните изследвания, а оттам и заемане на по-достойно място в международните класации. Акцент е поставен и върху увеличението на основните заплати на академичния състав.

Досегашният ректор откроява и новите предизвикателства, пред които ще е изправен университетът в следващите 4 години, а именно продължаващото намаляване на завършващите средно образование, оттам и по-голяма нужда от привличане на чуждестранни студенти, както и навлизането на новите технологии в образователния процес.

На днешното заседание професор Герджиков ще направи отчет на 4-годишното си управление.

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев