АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

БСП: БОРИСОВ ДА ПОИСКА ОСТАВКАТА НА МИНИСТЪР БАНОВ

Боил Банов
14.11.2019 / 11:41

От БСП призоваха премиерът Бойко Борисов да поиска оставката на министъра на културата Боил Банов заради делото с исканата от ведомството неустойка по строителството на културния обект „Ларгото“.

На брифинг в Народното събрание социалистът Александър Симов обяви, че ведомството е пропуснало да обжалва пред Върховния касационен съд решението по делото за забавеното строителство на "Ларгото", с което министерството няма да получи над 750 хиляди лева неустойка от изпълнителите на ремонта и ще трябва да плати 73 хиляди лева за съдебни разноски:

„Министерството на културата е изтървало сроковете за обжалване, в резултат на което българският данъкоплатец безвъзвратно губи 700 000 лева. Това скандално бездействие на министерството ще понесе някаква юристка. Това е замазване на следите. Отговорността в такъв случай, при такава афера, трябва да се понесе единствено и само с оставката на Боил Банов. Призоваваме и Бойко Борисов, който да поиска неговата оставка моментално, след като виждаме, че Банов няма мъжеството, няма морала сам да се оттегли от поста си“, призова Симов.

Казусът със забавения ремонт на „Ларгото“ и изтичането на записи, с които от БСП твърдяха, че Боил Банов е съдействал за опрощаване на неустойката на строителната фирма, стана известен като скандала „Ало, Банов съм“.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев