АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ ДАДЕ СТАРТ НА САНИРАНЕТО НА БЛОК 21 В КВ. „БЪЛГАРКА“

Стефан Радев даде старт на санирането на 48-я поред блок в Сливен
14.11.2019 / 11:31

Община Сливен продължава изпълнението на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради. Днес кметът Стефан Радев даде старт на санирането на 48-я поред блок в Сливен от общо 51, които се обновяват по Програмата. Той приветства жителите на блок 21 в квартал "Българка" за включването им в програмата и добави, че се забелязва все по-засилен интерес към нея. Радев ги увери, че Общината като контролиращ орган, ще оказва съдействие при необходимост. Той допълни, че строителните фирми са натрупали достатъчно опит в обновяването на такива обекти и обитателите тепърва ще усетят положителната промяна в своите домове. Кметът ги призова още да проявят търпение, да си съдействат, а ако забележат нередности, да подават сигнали.

Към строителите и надзорът кметът Радев отправи препоръки да си сътрудничат с живущите там и да оправдаят гласуваното им доверие.

На жилищния блок предстои да бъде извършена топлоизолация на външните стени, хидро и топлоизолация на покрива, ламаринена обшивка и гръмоотвод, както и подмяна на вратите на входовете. Дограмата на жилищата и общите части, която не отговаря на изискванията за енергийна ефективност, също ще бъде сменена.

Срокът за приключване на дейностите е 170 календарни дни.

Пресслужба на община Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев