АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

СЪД НАРЕДИ НОВО БРОЕНЕ НА БЮЛЕТИНИТЕ ЗА ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ В СЛИВЕН

Административен съд Сливен
08.11.2019 / 17:37

Повторно преброяване на бюлетините за избор на общински съветници разпореди Административен съд Сливен. Причина за това стана жалба на 27 представители на партии и коалиции, според които те са ощетени при преброяването в СИК или грешно са вписани резултатите в избирателните протоколи.

Коалиция „НФСБ - БЗНС“, Християндемократическата партия и гражданско сдружение „Свети Георги Победоносец“ и партия БАСТА оспорват резултатите във всички избирателни секции.

До 11 ноември партиите и коалициите трябва да представят списък с вещите лица, които да извършат повторното преброяване, разпореди съдът.

Доброслав Иванов, координатор на НФСБ Сливен и Момчил Пантелеев от Гражданско сдружение „Свети Георги Победоносец “ обявиха, защо настояват за повторно преброяване.

„Страхотни манипулации в различни секции, съставяне на допълнителни втори протоколи със заличаване на предишни резултати“, обясни Иванов.

„Нашият предмет на това дело, което водим в момента – това е огромния брой недействителни бюлетини. Мисля, че недействителните бюлетини са някъде около 8 000“, допълни го Панталеев.

Адвокат Росица Колева, заместник председател на ОИК - Сливен заяви, че са спазени всички законови процедури в обявяването на избора за общински съветници.

„Протоколът, който ОИК е съставил отговаря на всички законови изисквания и не смятам, че ще се стигне до драстична промяна резултатите“.

Галя Хачатурян - адвокат на политическа партия ГЕРБ - коментира, че жалбите на политическите сили са неоснователни.

"Всъщност нито една СИК не е отразила в протокола си при предаването, че има разногласия между членовете на самите СИК".

Следващото заседание по делото ще бъде на 21 ноември.

Стоян Радев

http://bnr.bg/post/101189658/prebroavat-otnovo-buletinite-za-izbor-na-obshtinski-savetnici-v-sliven

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев