АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

БОРИСОВ ЗА ХРИСТО ИВАНОВ И АТАНАСОВ: ДА СПРЕМ ДА ГИ НАРИЧАМЕ ДЕСНИЦА

Бойко Борисов
07.11.2019 / 14:51

Премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов поздрави всички над 160 общински и районни кметове, издигнати от партията, които спечелиха местните избори. Пред политическия актив на ГЕРБ Борисов отправи остри критики към градската десница в София, които са предпочели Мая Манолова пред Йорданка Фандъкова:

"Но ние трябва да спреме да ги наричаме "десница" - това са бившите деца, внуци на червената номенклатура. Те го показаха. "Мутрата" ли е Фандъкова, какво е? Или "диктатора"? Да подкрепиш, срещу десните партии, опонента си... Защитаваш Орешарски, бе, колеги, дотам ли паднахте?... И като застана отпред да ми покажат автобуса с двойното дъно, дето е возил бюлетини.. Те ли демократи бе, те ли се съешиха с Христо Иванов и Атанасов?".

На отправените подозрения от страна на опонентите на ГЕРБ за силен корпоративен вот и висока подкрепа на представители на ромския етнос, Борисов отвърна с коментара, че те имат право да го обичат, защото ГЕРБ им е осигурила работни места:

"Когато на живо, без да предупреждаваме никой, където сме били. Те като ни видят скачат и викат. Защото осигуряваме работни места. Защото им вкарахме 50 000 деца да учат, а не да се учат да крадат... в програмата, която направихме. Дайте да си говорим с тези високоинтелигентните... Ако не са ромите, кой ще ни чисти - в чистотата в София работят само роми. Вървете, ето гледайте навънка. Метат като пчелички - работят ли работят. В гробищни паркове. В мръсните работи са само те. Затова считам, че имаме право да гласуват повече за нас".

Борисов призова новоизбраните кметове да бъдат близо до хората и техните проблеми:

"Не само, че трябва да сте много добри, много честни, много прозрачни. Като видиш една хартийка, ще се наведеш да я вземеш. Като видиш паднало дърво - иди го премести. Метни на гръб. Хората трябва да видят, че вие милеете за тях, за общината, за всичко останало. Докато дойде фирмата, има опасна шахта - ти застани до нея. Трябва да качиме качеството".

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев