АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ЗАПОЧНА ДЕЛО ЗА КАСИРАНЕ НА ИЗБОРИТЕ ЗА ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ В КИРКОВО

Местни избори 2019
07.11.2019 / 13:18

В Административния съд в Кърджали започна дело за касиране на изборите за общински съветници в Кирково. То е образувано по жалба на БСП заради големия брой невалидни бюлетини. Още днес ще бъде извършено повторно преброяване на недействителните гласове в 14 избирателни секции в 5 населени места.

Очаква се чувалите с изборните книжа да бъдат транспортирани до съда в Кърджали до 14 часа, когато делото ще продължи. Наново ще бъдат преброени и проверени недействителните бюлетини от комисиите в селата Чакаларово, Дрангово, Чорбаджийско, Бенковски и Тихомир. Съдът отхвърли искането на представителя на жалбодателя за цялостно преброяване на вота. Адвокат Муса Юсуф каза:

„Колегите от БСП за България имат съмнения, че са допуснати нарушения на изборния процес в съответните изборни комисии при съставянето на протоколите“.

Според председателя на Общинската избирателна комисия в Кирково Стефан Радионов жалбата на БСП не се опира на доказателства:

„Жалбоподателят никъде не е цитирал факти и фактически материал, за да докаже незаконосъобразността, както и в жалбата си навява на мисълта за извършени нарушения от секционните избирателни комисии, които са довели до порочност на обявения изборен резултат“.

За първи път от години БСП има общински съветник в Кирково. От партията се надяват да получат втори мандат, ако гласовете бъдат преразпределени. Според тях недействителните бюлетини са 15 процента от общия брой на гласувалите.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев