АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

МИНИСТРИТЕ НА ОТБРАНАТА НА ДЪРЖАВИТЕ ОТ НАТО ОБСЪЖДАТ СИТУАЦИЯТА В СИРИЯ

 НАТО
24.10.2019 / 09:15

В Брюксел ще се състои среща на министрите на отбраната на държавите от НАТО, на която ще бъде обсъдена ситуацията в Сирия, предаде БТА.

Генералният секретар на Алианса Йенс Столтенберг призова снощи страните членки да търсят обща позиция и изрази задоволство, че със споразумението за прекратяване на огъня от миналата седмица между Турция и Съединените щати се дава възможност са преодоляване на разногласията:

“Абсолютно безсмислено е да се опитваме да крием, че има разногласие между съюзниците в НАТО за ситуацията в Северна Сирия. Това е в публичното пространство. Винаги е трудно, когато съюзниците не се разбират. Затова е важно да се срещаме и да решим разногласията по най-добрия начин, с разговори, за да намерим общ път напред“.

Според генералния секретар на НАТО твърде рано е да се съди дали споразумението между Турция и Русия за съвместни патрули на турско-сирийската граница е положително развитие.

В началото на седмицата стан ясно, че германският министър на отбраната Анегрет Крамп-Каренбауер ще предложи да се създаде международно контролирана зона за сигурност по границата на Сирия с Турция, предаде ДПА.

Според министъра германският канцлер Ангела Меркел е одобрила плана и го е изложила вече пред западните съюзници.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев