АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

100 МЛАДЕЖИ ОТ СЛИВЕН СЕ ВКЛЮЧИХА В „ПОХОД ЗА СВОБОДА” В ПОДКРЕПА НА ЖЕРТВИТЕ НА ТРАФИКА НА ХОРА

ПОХОД ЗА СВОБОДА
21.10.2019 / 11:48

За поредна година Фондация “А21 България”, в партньорство с Националната комисия за борба с трафика на хора и Местната комисия за борба с трафика на хора, гр. Сливен, организираха най-мащабната информационна кампания против трафика на хора ПОХОД за СВОБОДА, по повод 18 октомври – Европейския ден за борба с трафика на хора.

100 младежи от Сливен взеха участие в глобалното събитие, което се проведе на 19 октомври 2019 г. в целия свят и хиляди хора застанаха зад каузата за борба с трафика на хора. Целта на инициативата е да привлече общественото и медийно внимание върху проблема със съвременното робство и да подкрепи жертвите на това тежко престъпление.

Походът е уникално по рода си глобално събитие, което се провежда в един конкретен ден и час в повече от 450 града в над 50 държави по цял свят и с това се превръща в най-голямата и значима инициатива в подкрепа на жертвите на трафик на хора в света. В рамките на събитието се популяризира Националната телефонна линия за борба с трафика на хора – 080020100.

Тази година 25 български градове осъществиха инициативата, включително и гр. Сливен, благодарение на ефективното партньорство и взаимодействие между Фондация “А21 България”, Община Сливен, Местната комисия за борба с трафика на хора, гр. Сливен, Професионална гимназия по хотелиерство и туризъм „Акад. Неделчо Неделчев” и Български младежки Червен кръст – Сливен.

Трафикът на хора е престъпление срещу личността и човешките права, нарушение на общочовешките етични норми и ценности. Той е и сред най-доходоносните престъпления, наред с трафика на наркотици и оръжие. Престъплението трафик на хора е набирането, транспортирането, укриването на хора чрез заплахи, използване на сила или друга форма на принуда, с цел експлоатацията им. Включва насилствена проституция, принудителен труд, държане в принудително подчинение, експлоатация с цел просия и джебчийство, отнемане на телесни органи и трафик на бременни жени с цел продажба на новородените им. Трафикът на хора в голяма степен засяга жените и момичетата.

Пресслужба на община Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев