АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

БОЙКО БОРИСОВ ПОИСКА ОСТАВКАТА НА БОРИСЛАВ МИХАЙЛОВ

 Борислав Михайлов
15.10.2019 / 11:13

Правителството и Министерството на спорта прекъсват взаимоотношенията си с Българския футболен съюз. Това е разпоредил премиерът Бойко Борисов на министър Красен Кралев.

„След вчерашните инциденти премиерът ми разпореди - от днес нататък преустановяваме всякакви отношения с футболния съюз, включително и финансови, до подаването на оставка от председателя на БФС Борислав Михайлов… Повече коментари по темата ще получите по-късно от премиера“, каза министърът на спорта след разговор с премиера на брифинг в Министерски съвет.

„Преди малко премиерът ме извика по спешност. Знаете, че през последните четири години българското правителство направи изключително много за развитието на българския футбол. Искаме оставката заради цялото състояние на българския футбол, заради инцидентите вчера. Държавата не може повече да толерира подобно поведение“, подчерта още Кралев.

Решението на правителството е в резултат на позорната загуба на България от Англия с 0:6 в понеделник на стадион "Васил Левски" и обвинението на англичаните за расизъм в поведението на публиката.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев