АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ДОНЧЕВ ЗА ПАНИКАТА В ТРИ УЧИЛИЩА: ЗАМЕСЕНИ СА ВЪНШНИ И ВЪТРЕШНИ СИЛИ

Томислав Дончев
09.10.2019 / 11:06

„Това тече поне от половин година и не е толкова невинно, колкото изглежда на пръв поглед. Това не е поредната дигитална щуротия”. Така вицепремиерът Томислав Дончев коментира пред Нова телевизия паниката в Сливен и Ямбол, заради която родители опразниха три училища от страх, че ще им бъдат отнети децата. Той обясни, че МВР и прокуратурата работят по въпроса.

„Първо, това е след всичките ни системни усилия да върнем децата в клас. 40 хил. деца сме върнали. Второ, няма как да не си мислим, че това има определени политически мотиви, най-малкото ескалира в определена предизборна ситуация”, посочи Томислав Дончев.

„Има външни и вътрешни сили, които са замесени в цялото мероприятие”, заяви Дончев. Той е категоричен, че отнемането на дете е крайна мярка, когато детето живее в опасни за здравето и живота му условия. „Рядка, драстична мярка, която е обект на съдебен контрол”, обясни вицепремиерът.

„Дали има замесени политици? Да! Има партии, които са пряко ангажирани с каузата. Поне няколко кандидат-кмета и една политическа сила са ангажирани. Доколкото знам е коалиционен партньор на левицата в няколко формата за местните избори”, заяви Дончев.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев