АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПРОТЕСТ В СОФИЯ СРЕЩУ ИЗБОРА НА ИВАН ГЕШЕВ

"Правосъдие за всеки" организира протест под наслов "Светлина за всеки" пред Съдебната палата с искане за нови правилата за избор на главен прокурор
08.10.2019 / 21:20

Правосъдие за всеки" протестира срещу единствената номинация на Иван Гешев за главен прокурор. Според протестиращите Гешев е кандидатура на задкулисието и #Кой, и ако бъде избран, те ще подадат сигнал до новия европейски главен прокурор Лаура Кьовеши.

Митингът започна с освирквания и възгласи. Хората отново изтъкнаха:

“Аз не мисля, че може да има един кандидат и да е толкова непрозрачна процедурата. Трябва да бъде реформиран целият начин, по който този избор се осъществява“, сподели протестираща.

“Той е посочен за наследник от вече достатъчно проблематичния предишен главен прокурор Цацаров. И явно обслужва интересите на хората, които седят зад и около него. Притеснителен е фактът, че на него му се организира нещо като кампания. Той постоянно обикаля цялата страна, където му се подава най-обикновени криминални случаи, които да запълнят неговото Си Ви и да убедят обикновения гражданин, че този човек ще разреши проблема“, допълни нейн съмишленик.

На 23-ти октомври “Правосъдие за всеки“ ще организира митинг, на който ще зададе публично въпросите си към него.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев