АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

БОРИСОВ: БЪЛГАРИЯ Е ПРЕКРАСНО МЯСТО ЗА ЖИВЕЕНЕ. ПРАВИ СЕ НАУКА, ПРАВЯТ СЕ ВЕЛИКИ НЕЩА

Снимка: Фейсбук профил на премиера Бойко Борисов
08.10.2019 / 14:46

България не е отпаднала от надпреварата за привличане на инвестиция от “Фолксваген”, заяви премиерът Бойко Борисов при откриването на иновативен център на немска компания за автономни автомобили, съобщава БНТ. "Усилията дават своите резултати - център след център, висококвалифицирани служители, българи, връщащи се от чужбина, защото България е прекрасно място за живеене", е заявил още премиерът Борисов.

“Присъствах на откриването на BOSCH Инженеринг център София, в който ще се работи по проекти, свързани с изграждането на софтуерни платформи за автономно шофиране, включващи системи за наблюдение и оценка на поведението на водача в автомобила. Тествах технологията на един автономен автомобил, който работи отлично, и най-доброто за нас е, че алгоритмите са направени от българи. В центъра постепенно ще бъдат наети над 500 високо квалифицирани инженери", обяви Бойко Борисов в профила си във Фейсбук.

Той е изтъкнал, че страната ни продължава да привлича чуждестранни инвеститори и е припомнил, че само преди дни във Варна беше открит център за споделени услуги на белгийската финансова група KBC, където ще бъдат разкрити над 300 нови работни места.

Пред участниците в церемонията Бойко Борисов е подчертал, че на територията на София Тех парк се помещава и аутсорсинг център на Световната банка, както и че тук ще бъде разположен един от осемте суперкомпютри на ЕС.

Неслучайно новият председател на ЕК Урсула фон дер Лайен ни е определила един прекрасен ресор, посочи още премиерът. "По-добър ресор не бихме и искали - това е бъдещето - образование, култура, спорт, "Еразъм+", университети, и това, което вие правите тук", е изтъкнал министър-председателят Борисов при откриването на BOSCH Инженеринг център София

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев