АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ЕЛЕН ГЕРДЖИКОВ: ЗАД МАЯ МАНОЛОВА СТОИ ЗАДКУЛИСИЕТО

 Елен Герджиков
08.10.2019 / 14:39

Зад Мая Манолова стои задкулисието и екипа на Орешарски, заяви на специално свикана пресконференция Елен Герджиков, председател на Столичния общински съвет и трети в листата на ГЕРБ за общински съветници. Проявата бе в отговор на последните публични изяви на Манолова. Герджиков застана пред медиите заедно с Малина Едрева, която в момента е шеф на съветниците от ГЕРБ в столицата и четвърта в листата. Двамата обвиниха гражданския кандидат за кмет на София Мая Манолова в некомпетентност. Една от основните им тези бе, че Манолова сипе обвинения за нападения като това над шатрата й пред НДК, за да прикрива своята некомпетентност.

За първи път сме сведетили на такава кампания, която граничи с театър на абсурда, заяви Герджиков.

Свидетели сме на подмяна на кампанията, вместо да сме при гражданите, ние сме принудени от Мая Манолова да се занимаваме с шатри и манипулации, обясни защо се свиква пресконференцията Едрева.

И продължи: "Какъв модел ще променя Мая Манолова?! Та тя е човек на задкулисието, свикнал да мисли в схеми, участвала в схеми, уплашена от това, че трябва да представи екип, да представи финансирането си, да излезе на светло! Тя си измисля провокации, това е нейната тактика! Ние няма да допуснем като политическа партия да бъдем включени в поредния сценарий на задкулисието!"

След това Едрева подаде щафетата на Герджиков, който продължи атаката към Манолова:

"Малко е да кажем, че сме ядосани! Ние сме участвали в много кампании, много кампании сме водили, но аз за първи път виждам подобен театър на абсурда", започна Герджиков. И направи по собствените му думи политологичен анализ на ситуацията.

"Ние сме свидетели на три кампании. Първата е тази, която се обявява за позитивна. Но повтарянето на тази дума едва ли е достатъчна, за да направи тази кампания такава. Внимателният поглед открива много бели петна - липса на екип, липса на идеи за развитието на града, липса на познания и компетентност за това как се управлява един голям град. Именно тези дефицити поражда нуждата да се водят останалите две кампании", каза Елен Герджиков.

"Втората кампания, която наблюдаваме от страна на г-жа Манолова, е кампания на фалшивите новини. Изпълнена с неверни твърдения, поднесени по драматичен начин. Ще цитирам само част от тях. Заравянето на РДФ-горивото? Няма такова нещо! Лошата задлъжнялост на общината? Не, общината е с най-висок кредитен рейтинг и с изключително нисък процент на плащане по кредитите спрямо приходите си. Поръчката за почистване? На всички вече стана ясно, че тази поръчка няма да приключи преди изборите и че следващият кмет ще одобрява протоколите или няма да ги одобри и ще подписва договорите", продължи шефът на СОС.

Източник: "Епицентър"

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев