АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

КОЛЬО МИЛЕВ: ДЪРЖАВАТА ТРЯБВА ДА ПРЕСЕЧЕ НАСАЖДАНЕТО НА СТРАХОВЕ СРЕД РОМИТЕ

Кольо Милев
08.10.2019 / 10:58

Насаждането на ирационални страхове у ромите е вредно и престъпно и може да има тежки последици. Днес манипулацията е с ромите от Сливен, Карнобат, Асеновград, утре напрежението ще ескалира в други градове. Държавата трябва бързо да пресече тази манипулация и да разкрие кой има интерес да разбунва тази част от обществото, пускайки слухове за отнемането на ромски деца.

За съжаление правителството няма политика за ромите днес, нямаше и преди 10 години. Парите за ромска интеграция изтичаха във фондации, от което общността не стана по – грамотна, нито по – малко бедна и изолирана. Маргинализацията им стигна дотам, че само един слух е в състояние да „подпали“ цял квартал от 20 000 души.

Лично аз съм притеснен за последиците. Защото заигравката с децата е грозна и ще доведе до още по – голям отлив на ромчетата от училище. Второто ми притеснение идва от критично ниските нива на доверие в институциите. Това рефлектира върху работата на социалните работници. В махалите те ще бъдат с вързани ръце. Как си предстаяте след този случай ситуация, в която социален работник се опита да си свърши работата по проверка на сигнал за дете, чиито права наистина моге да са нарушени? Страхът и манипулацията са пагубни за всички.

Предизборен щаб на БСП

Купуването и продаването на гласове е престъпление.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев