АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

БОРИСОВ: ЦВЕТАНОВ ИЗГОВОРИ ГЛУПОСТИ, НЕ МУ ПРАВИ ЧЕСТ

Бойко Борисов и Цветан Цветанов
08.10.2019 / 10:47

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов призна, че е огорчен от последните медийни изяви на бившия си заместник в партията Цветан Цветанов.

„Цветанов имаше функции в партията, но когато се кандидатирах за кмет, Цветанов го нямаше. Само преди три месеца спечелихме убедително европейските избори. Обликът на една партия не се гради от един човек или двама“, каза той по бТВ.

„След тези две интервюта не ми липсва! Изговори глупости. Не му прави чест. Да има успех проектът му, като на Слави Трифонов“, пожела Борисов.

„Не го бях гледал, защото си щадя нервите. Караянчева беше възмутена от това, което е казал за смесените райони", коментира премиерът по повод констатациите на Цветанов. "Ако има битка - това е битката между ГЕРБ и ДПС в смесените райони. БСП в момента ги няма. Битката в София е свършила преди да е започнала", уверен е премиерът.

"Не предопределям резултата – нито съм врачка, нито съм оракул", каза Борисов и подчерта, че не се меси в местния вот.

"На евроизборите видях краха в очите и трябваше да се намеся. Апартаментгейт ни разби, тежко репутационно ни удари. Тези къщи за гости и апартаменти, колко хора отстраних, само и само хората да са убедени и да повярват, че това е било случайно, а не стил. Победата на евроизборите показа, че хората повярваха и одобриха този начин на действия - със 7% победихме БСП", върна се той назад към събитията отпреди няколко месеца.

Премиерът коментира още одобрително номинацията на Иван Гешев за главен прокурор и оцени изтичащия мандат на главния прокурор Сотир Цацаров като успешен.

„Всички ние, когато Христо Иванов ни беше правен министър, за да е обективен изборът, направихме промени в закона – съдийската гилдия да си избира съдии, а прокурорската да си избира прокурорите", напомни Борисов за разделянето на квоти на ВСС на фона на критиките на съдиите и близки до тях политически кръгове около лидера на ДБ покрай избора на нов главен прокурор.

„Когато избирахме прокурор в предишния мандат, тогава повече ни се искаше да е Бойко Найденов. Бяхме работили дълго с него", призна Борисов, като така разкри, че не Сотир Цацаров е бил фаворитът му. Той похвали за работата му и сегашния обвинител номер едно, и номинирания за поста му Иван Гешев, срещу когото същите кръгове, поискали конституционните промени, сега протестират.

„Цацаров пък беше един от най-добрите съдии. Успешен мандат. Сега прокурорите са си избрали кандидат. И сега работя с Иван Гешев като зам.главен прокурор, особено в борбата с контрабандата", добави Бойко Борисов.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев