АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПРЕМИЕРЪТ ЗАПОДОЗРЯ ПАРТИЙНИ ПАСТОРИ ЗАД ПАНИКАТА В РОМСКИТЕ УЧИЛИЩА

Бойко Борисов
08.10.2019 / 10:31

Премиерът Бойко Борисов коментира слуха, който накара ромите от Сливен, Ямбол и Карнобат да приберат децата си от училище заради страх да не им бъдат отнети. Той заподозря, че зад зловредния слух стоят "партийни пастори" и заяви, че ДАНС и прокуратурата вече са сезирани за случая.

„Когато дойдат избори, има цели щабове, които мислят каква мръсотия да направят. Понякога им се получава. Така беше Костинброд, така беше и с Истанбулската конвенция, козичките и африканската чума", каза Борисов по бТВ.

„Искам да се обърна към хората в Сливен и Ямбол, че това е една "Костинбродска афера". Какво държавата ще ги прави тези деца? Да се замислят!Единственото, което и сега го има в закона, е родител, който изнасили, пребива детето като куче, когато едно дете стои без грижа в калта, без медицински услуги. Как ще влезеш и ще вземеш на родителя детето? Няма такава стратегия“, категоричен бе той.

„Сезирахме прокуратурата, вчера се разпоредих и на ДАНС и МВР. Това са т.н партийни пастори“, добави премиерът.

„Понеже идват избори, това е целта да се завърти слухът. Не помните ли, че преди се говореше в смесените райони, че ако дойде Бойко Борисов ще им смени имената, ще им бутни джамиите. Има служби ще разследват. Това е безумно да се случва. Вкарахме 50 хил деца в училище миналата година. Нашата стратегия е да ги научим да работят“, заяви Бойко Борисов.

Премиерът говори и за партията, която учреди Слави Трифонов тази събота. „То може да има „Няма такова предаване“, каза Борисов като подчерта, че България е с 1300-годишна държава с невероятна археология. „Всеки може да си кръсти партията както иска. Няма друга държава, в която всяка вечер да си рекламираш предаването и никой не ти задава въпроси. Къде има такава държава? Има ли на друг, но който да му е позволено това?., попита премиерът и допълни, че сега, когато Трифонов влиза в политиката „това е честно“: "Казвам, че сега нещата са честни, идва на политическата сцена и сега, като всеки от нас, ще отговаря и за хората си. Той е умен човек и вижда краха на политиците, когато започнеш да показваш хората, с които ще изпълняваш програма. Аз му пожелавам успех и се радвам, че играта е честна."

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев