АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПАНИКА В СЛИВЕН: РОМИТЕ ОТ „НАДЕЖДА” ОПРАЗНИХА ЗА МИНУТИ ДВЕ УЧИЛИЩА – ПРИБРАХА СИ ДЕЦАТА

6 ОУ
07.10.2019 / 12:40

Жителите на махалата получили обаждания, че "Закрила на детето" ще им отнема наследниците

Две сливенски училища, в които учат ромските деца от квартал "Надежда", бяха опразнени за минути. Масово родителите се втурнаха в училищния двор и на пожар отведоха децата си от класните стаи, научи DarikNews.bg. Причината за родителското цунами се оказа страх, че ще им отведат децата служители на "Закрила на детето".

"Беше ужас, щяха да ни изпотъпчат. Деца ревяха отвътре, отвън родители реват", разказа една жена от училищния персонал.

Според майки на деца от ромската махала някой се е обаждал по телефона, уж, че "Закрила на детето" ще им отнема синовете и дъщерите, слухът се разнесъл, паниката бързо е обзела цялата махала и обитателите й се юрнали към класните стаи. Дворовете на двете училища почерняха от превъзбудени жители на "Надежда", напиращи да си приберат отрочетата, за да ги спасят. Някои от родителите са се втурнали към школото на детето направо от работното място.

За минути около 10.30-11.00 часа 6-то и 8-мо основно училище в ж.к. "Даме Груев" се опразниха, а на дворовете останаха безпомощните учители.

По информация на DarikNews от РУО-Сливен директорите на двете училища веднага са сигнализирали в полицията.

Предполага се, че става въпрос за провокация.

По същото време на посещение в Сливен е и образователният министър Красимир Вълчев, който обикаля сливенски училища, придружаван от служители на просветния инспекторат. Вълчев веднага е бил уведомен за случилото се.

https://dariknews.bg/novini/bylgariia/panika-v-sliven-romite-ot-nadezhda-oprazniha-za-minuti-dve-uchilishta-pribraha-si-decata-2190886

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев