АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ДОЦ. КАТЯ МИХАЙЛОВА: СЕМ ТРЯБВА БЪРЗО ДА РАЗРЕШИ КАЗУСА „БНР“

Доц. Катя Михайлова
04.10.2019 / 09:55

Доц. Катя Михайлова от Гражданската инициатива за свободни и демократични избори (ГИСДИ) заяви пред БНР, че е притеснително разделението в Националното радио в предизборна ситуация и СЕМ трябва по-бързо да реши проблема, за да се запази доверието в общественото радио:

„СЕМ създадоха тази ситуация с избора на този генерален директор, който очевидно няма достатъчно качества да бъде генерален директор на БНР. След като СЕМ са преценили тогава, че този е подходящият, сега СЕМ се изправи в ситуация, в която да докаже неговата подходящност или съответно да вземе решение да прекрати неговия мандат. Общественият скандал е голям. СЕМ трябва да има позиция в защита на обществения интерес преди всичко. СЕМ трябва да има такава позиция, която по най-добър начин да възстанови доверието на аудиторията в радиото и от друга страна да възстанови мира в БНР“.

В интервю за предаването „Преди всички“ Михайлова коментира и моментната ситуация след започването на предизборната кампания за местните избори.

„Виждаме ентусиазирани кандидати, поне в София. В провинцията също има ентусиазирани кандидати. Виждаме кандидати, които искат промяна. За съжаление обаче, аз лично не виждам каква точно промяна искат кандидатите. Не че споделям мнението, че трябва настоящите управляващи да останат и да управляват още век. Но все пак, когато искаш промяна, трябва да дефинираш границите на промяната, за да ти повярват хората“, каза доц. Михайлова.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев