АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НА СЕМ: АКО ДО ПЕТЪК ШЕФЪТ НА БНР НЕ ПОДАДЕ ОСТАВКА, ПРЕКРАТЯВАМЕ МАНДАТА МУ

София Владимирова
02.10.2019 / 22:59

Ако генералният директор на БНР Светослав Костов не си подаде сам оставката до петък, СЕМ ще започне процедура за предсрочно прекратяване на мандата му още в началото на следващата седмица. Това заяви в предаването "Лице в лице" по БТВ председателят на СЕМ София Владимирова. До този момент не знаем защо спря "Хоризонт" и кой носи отговорност за това, посочи в предаването Владимирова.

В ефира на предаването бе обсъден и скандалът, който направи във вторник вечерта в "Референдум" по БНТ лидерът на "Атака" Волен Сидеров.

Централната избирателна комисия вече е сезирана от Съвета за електронни медии за снощния скандал в предаването "Референдум" по БНТ с дейното участие на лидера на "Атака" и кандидат за кмет на София Волен Сидеров.

Приложен е и видеозапис от предаването, в което се стигна до размяна на реплики и квалификации между участниците в него. Сезирането на комисията е по механизма за мониторинт, описан в споразумение между ЦИК и СЕМ.

Очаква се постъпилият сигнал да бъде разгледан тази вечер или в рамките на утрешното заседание. На този етап говорителите на комисията не коментират сигнала с аргумента, че ЦИК е колективен орган.

Кризата в БНР и случилото се в "Референдум" поставят въпроси за проблеми в медиите и говори за натрупано напрежение. Законът е на двадесет години и явно е необходима промяна. Изразихме подкрепа и към "Референдум" и към ген. директор на БНТ, каза още Владимирова.

Източник: "Епицентър"

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев