АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

КАРАКАЧАНОВ: БХК ЗАЩИТАВА САМО ИЗНАСИЛВАЧИ И УБИЙЦИ, А НЕ ЖЕРТВИТЕ

Красимир Каракачанов
02.10.2019 / 11:29

Председателят на Българския хелзински комитет (БХК) Красимир Кънев е една от причините за скандала с решението за предсрочно освобождаване на австралиеца Джок Полфрийман. Това каза в интервю за предаването „Тази сутрин” на bTV лидерът на ВМРО и министър на отбраната Красимир Каракачанов. Той обясни и защо партията му иска закриване на БХК. „Не съм чул в последните 25 г. да защити българи жертви на подобни престъпления. Те се занимават само с правата на сепаратисти, изнасилвачи и убийци, а не на жертвите“, обясни Каракачанов.

Делото на ВКС за освобождаването на Полфриймен е насрочено за понеделник – 7 октомври. Ние призоваваме всички граждани, които не са съгласни с решението на съда, да се съберат пред Съдебната палата в 9 ч. да си изразим мнението, добави лидерът на ВМРО.

Каракачанов коментира и казуса с нападания многократно и обиран ветеран-летец Дянко Марков. Проблемът е, че никой не иска да вземе отношение към циганския бандитизъм в държавата, няма да стане с тупане на топката и отбиване на номера”, каза министърът на отбраната.

В тази връзка днес от ВМРО щели да внесат законопроект, свързан с битовата престъпност. Една от предлаганите промени е за разширяване на обхвата на неизбежната отбрана.

Относно подкрепата на България за членство на Северна Македония в ЕС Красимир Кракачанов уточни, че неговото търпение към нашата съседка отдавна се е изчерпало. „Те мислят, че могат хем да влязат в ЕС, хем да запазят антибългарската си риторика. Това няма как да стане“, категоричен бе той.

„Познавам добре всички македонски политици, с някои от тях съм пил ракия на маса. Македонските политици на маса са добри българи, но публично започват да обясняват, че е много сложно“, уточни лидерът на ВМРО.

Красимир Каракачанов е подготвил предложение с два варианта за позицията България относно Северна Македония и ще ги представи на следващото заседание на Министерския съвет. „Разбира се, правителството ще е това, което ще вземе решението“, уточни той.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев