АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ЕМИЛ КОШЛУКОВ: СЛУЧИЛОТО СЕ В „РЕФЕРЕНДУМ“ Е РЕЗИЛ

Емил Кошлуков
02.10.2019 / 11:25

Това беше първото и последно участие на г-н Волен Сидеров в тази кампания в ефира на БНТ. Докато ние не получим официално извинение от г-н Сидеров, което ще разгледаме, аз моля най-учтиво колегите да не канят г-н Сидеров. Всъщност не моля, а разпореждам, за да се знае чия е отговорността за това решение. Това заяви генералният директор на БНТ Емил Кошлуков в сутрешния блок на обществената телевизия.

Причината за думите на медийния шеф е грозният скандал, който лидерът на партия "Атака" предизвика в предаването "Референдум" снощи. Наложи се в студиото да влязат полицаи, а ефирът бе прекратен за кратко, докато националистът бъде изведен от студиото.

Днес Кошлуков обяви, че докато той е генерален директор на БНТ няма да търпи подобно отношение и поведение в ефира. Той заяви, че този брой на предаването няма да бъде повторен и предаването ще бъде свалено от сайта на телевизията.

Редакторът на "Референдум" Татяна Тасева обясни, че основна цел на предаването е да има равнопоставеност, принципи и разговор, но това се е оказало невъзможно при вчерашния брой.

"Реплики от рода: "Това е обществена телевизия, аз ще си правя каквото си пожелая" са недопустими", каза тя.

От БНТ пуснаха и официална декларация по случая. В нея се казва:

Ръководството на БНТ заклеймява грубото незачитане на подписаното между ЦИК, БНТ и политическите партии споразумение от лидера на "Атака" Волен Сидеров.

Държанието му в предаването "Референдум" от 01.10.2019г. беше възмутително и накърни достойнството на водещата на предаването Добрина Чешмеджиева и на всички работещи в БНТ.

Ръководството на БНТ декларира, че застава зад Добрина Чешмеджиева и зад нейните действия по време на предаването.

Източници: БНТ, "Епицентър", БНР

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев