АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

БРИТАНСКИЯТ ПРЕМИЕР БОРИС ДЖОНСЪН БЕШЕ ОБВИНЕН И В СЕКСУАЛНО ПОСЕГАТЕЛСТВО

Борис Джонсън
30.09.2019 / 09:20

Британските партии в опозиция днес ще проведат нова среща, за да обсъдят всички парламентарни механизми за спиране на Брекзит без сделка. В същото време в Манчестър втори ден продължава конгреса на Консервативната партия на премиера Борис Джонсън, срещу който беше повдигнато поредно обвинение – този път в сексуално посегателство.

Усилено се говори, че опозицията обмисля внасянето вот на недоверие на премиера. Лидерът на лейбъристите Джеръми Корбин заяви, че е готов да оглави временно правителство, ако Борис Джонсън бъде отстранен от Даунинг стрийт.

Консерваторите междувременно втвърдиха позициите си през първия ден на годишния партиен конгрес с изявления от рода, че отлагането на Брекзит е по-опасно от излизането от ЕС без сделка на 31 октомври.

Лидерът на партията и премиер на страната Борис Джонсън по-рано отхвърли обвиненията, че с използвания от него език насажда омраза, а напротив, каза, че е „модел за въздържаност, когато става дума за езика в дебата за Брекзит“.

Междувременно срещу премиера беше повдигнато ново обвинение. Журналистката Шарлът Едуардс писа в „Сънди таймс“, че през 1999 година по време на частен обяд в офиса на списание „Спектейтър“, Борис Джонсън я е опипал под масата. По това време Джонсън е бил редактор на списанието. От Даунинг стрий отрекоха твърденията на журналистката.

По-рано Борис Джонсън отрече и едно друго обвинение – това, че е бил в конфликт на интереси заради контактите си с американската бизнесдама Дженифър Аркюри, която е получила 126 000 паунда обществени пари по времето, когато той е бил кмет на Лондон.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев