АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

КОМИСИЯТА ПО КУЛТУРАТА И МЕДИИТЕ ОБСЪЖДА РЕШЕНИЕТО ЗА ОДИТ В БНР

БНР
26.09.2019 / 08:04

Парламентарната комисия по културата и медиите ще обсъди на днешното си редовно заседание проект за решение за възлагане на Сметната палата да извърши одит в Българското национално радио.

Миналия петък премиерът Бойко Борисов обяви в парламента, че ще иска пленарната зала да приеме решение за одит на Сметната палата за управлението на националното радио.

Проектът за решение, който депутатите от комисията по културата и медиите ще обсъдят, е за възлагане на Сметната палата да извърши одит за съответствието при финансовото управление на БНР за периода от 1-ви януари 2017 до 30 септември 2019 година.

Проектът е внесен от председателя на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова и депутатите Александър Ненков и Красимир Ципов на 20 септември. В същия ден министър-председателят и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов заяви в парламента:

"Ще помоля нашата парламентарна група, като председател на партията, веднага да се присъедини към тази анкетна комисия, която искат колегите от БСП. Нещо повече, пленарната зала да приеме решение Сметната палата като най-независим върховен орган да влезе и да провери цялото управление на Националното радио досега".

Проекторешението предвижда извършването на одита да започне на 1 октомври и срокът за внасяне в Народното събрание на окончателния доклад на Сметната палата да е 31 декември 2020 година.

Асоциацията на европейските журналисти - България организира днес в 12 часа акция в подкрепа на свободата на словото и с искане за провеждане на международно разследване на казуса със спирането на излъчването на сигнала на програма "Хоризонт" на Българското национално радио за пет часа на 13 септември тази година.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев