АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

БЪЛГАРИЯ Е ПРЕДСТАВИЛА ОФЕРТА ЗА ЮЖНОКОРЕЙСКА ИНВЕСТИЦИЯ ЗА АВТОМОБИЛЕН ЗАВОД НА "ХЮНДАЙ"

Бойко Борисов в  Южна Корея
25.09.2019 / 14:09

България е представила оферта за южнокорейска инвестиция за автомобилен завод на "Хюндай". Чака се решение на борда на директорите на компанията. Това заяви премиерът Бойко Борисов в края на първия ден от официалното си посещение в Южна Корея.

Българската делегация направи много добра презентация при посещението си в Научноизследователския център "Хюндай", заяви Бойко Борисов.

"Да се надяваме през бордовете сега, когато минават някои от решенията и намеренията им, да продължим да имаме успех, но така или иначе продължаващите ни с "Фолксваген" преговори са се чули навсякъде в света".

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов пък води преговори за завод за сглобяване на изтребители Т-50, съвместно производство на Южна Корея за американската компания "Локхийд Мартин".

"В момента Каракачанов е там, разговаря. След като техният премиер беше, помните, три дни в България, мисля, че доста се е увеличил стокооборотът между двете държави."

Най-силен интерес южнокорейците имат към батериите, туризма и минералните извори, заяви Бойко Борисов. Посещението на премиера започна с полагането на венец пред мемориала на загиналите корейски граждани в корейската и виетнамската войни, а в световното седалище на тайкуондо премиерът беше удостоен с девети дан, най високият. За да го заслужи, Бойко Борисов счупи с ръка дъска.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев